Winkelcentrum De Thy

De fundering voor Winkelcentrum de Thy. Op 20 november 1973 werd het winkelcentrum De Thy officieel geopend.

Zo zag het winkelcentrum De Thy in het begin er uit (Foto Ben van Marle in Oldenzaal Vroeger)

Op die dag opende ook Henny  Riekhoff zijn drogisterij, nadat hij al vier jaar werkte vanuit een noodwinkel, een houten gebouw, aan de Vondellaan.

1 oktober 1977 Brand bij de cafetaria van Appie Velthuis in het winkelcentrum De Thy  (foto: Jan Kienhuis)

1978 : We zien dat er toen nog een slagerij, naast drogisterij Henny Riekhoff was. Ook was er de supermarkt van de Spar, later C1000 en nu Albert Hein. In het midden van het plein het kunstwerk "De Theedoek" van Sjef Sales. het kunstwerk ligt nu op de rotonde van de Schipleidelaan.   

Op 20  november 2023 bestond het winkelcentrum 50 jaar en dat werd natuurlijk gevierd, waarbij de 82-jarige Henny Riekhoff nog steeds de drogisterij runt en het voor hem dan ook een jubileum was. 

Bijna alle grote ketens hebben geprobeerd de winkel van Henny over te nemen. En dat is ze nooit gelukt. Geneesmiddelen, tuingereedschap en cosmetica. Je kunt het zo gek niet bedenken of Henny heeft het in zijn winkel liggen. 

Het winkelcentrum heeft in 2020 een face-lift ondergaan.

Op de foto: Petros Petrosyan, werd in 2014 eigenaar van Oriental De Thij, een supermarkt gespecialiseerd in oosterse en Oost-Europese producten. Drogist Henny Riekhoff en Sander Baak, voorzitter winkeliersvereniging De Thij

Rondom het winkelcentrum zijn nu genoeg parkeerplaatsen. Er zijn nieuwe luifels, een publiekstrekker in de vorm van AH, geen leegstand én een nieuwe bestrating,. De ondernemers op winkelcentrum De Thij zijn content met het eindresultaat. 

Dit is de plattegrond eind 2023.

Het huidige winkelcentrum

Bronnen: 

Twentsche Courant Tubantia 15-7-2020 en 25-11-2023

Google afbeeldingen

De Glimlach van Oldenzaal week 47-2023