Tennisvereniging Zuid-Berghuizen

Tennisvereniging Zuid-Berghuizen is opgericht op 2 juni 1980 in café-restaurant "De Boerskotten". Tijdens de oprichtingsvergadering schreven 160 mensen zich in als lid.  

Dertig augustus 1980 kon de vereniging beschikken over twee kunststofbanen, maar dat was meteen al niet ontoereikend voor de driehonderd leden. Het materialenhok van de voetbalvereniging werd omgebouwd tot kleedkamer en voor douche- en toiletruimte werd gebruikgemaakt van de handbalvereniging. Kortom geen ideale situatie.

Foto 22 juni 1983 ( copyright fotoarchieftwente.nl )

Nadat de gemeente Oldenzaal in 1985 een krediet ter beschikking stelde, kon er begonnen worden met de gewenste accommodatie, namelijk vier gravelbanen. Op 10 april 1985 waren de banen gereed en kon er bij Tennisvereniging Zuid-Berghuizen op vier gravelbanen worden getennist.

Op 11 juni 1985 laat de gemeente Oldenzaal de tennisvereniging weten dat het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel geen bezwaar maakt voor de bouw van een clubgebouw.

Op 17 mei 1986 opende wethouder R. Spijker (midden) het nieuwe clubhuis

(Copyright fotoarchieftwente.nl )

Het nieuwe clubgebouw kreeg  naast twee kleedkamers, toiletten en douches, een ontmoetingsruimte annex vergaderruimte. Ook werd er een kleine berging gecreëerd.

Tijdens de Algemene ledenvergadering van 7 februari 2000 spraken de leden zich bijna unaniem uit voor kunstgrasbanen en privatisering van de club. In de voorfase was er al veel werkzaamheden verricht en daarom kon al op 8 april 2000 de kunstgrasbanen in gebruik worden genomen.

Tijdens de ledenvergadering van september 2015  werden de plannen voor de nieuw te bouwen stenen clubgebouw goed gekeurd.  

Michael Olde Weghuis en Ferry Schlette van Tennisvereniging Zuid-Berghuizen met in hun handen de tekening van de nieuwbouw. © Toma Tudor

Met de opening op 9 juni 2017 beschikt TZB over een volledig vernieuwd clubgebouw met veel glas zodat alle vier banen perfect te zien zijn vanuit de kantine.

Zowel het onderhoud als het beheer van het clubgebouw is in eigen beheer. Het clubgebouw bestaat uit een ontmoetingsruimte annex bestuurskamer, een bar met keuken, een voorraadruimte en een natte ruimte waar zich de kleedkamers, douches en toiletten bevinden.

Herman Wagenvoort, Ferry Schlette en Michael Olde Weghuis (v.l.n.r.) in het nieuwe clubgebouw van Tennisclub Zuid-Berghuizen. © Emiel Muijderman

Winnaars van het 30ste Bloementoernooi.

In 2023 werd voor de 35ste keer het Bloementoernooi gehouden. Het Bloementoernooi is al jarenlang populair onder de recreatieve tennissers. Naast de sportieve uitdaging staat het toernooi bekend om het gezellige karakter 

Bronnen:

https://www.tvzuidberghuizen.nl

Oldenzaal Journaal 6 juli 2016

Twentsche Courant Tubantia 12-5-2016 en 3-4-2017

Maak jouw eigen website met JouwWeb