Voormalig Carnavalsmuseum De Hofnar 

In het kleinschalige museum De Hofnar aan de Hofmeijerstraat werd de geschiedenis van tientallen jaren carnaval in Oldenzaal bewaard. In het museum waar nostalgie en kolder samen kwam hadden vrijwilligers lijn en structuur aangebracht in de uitdijende verzameling van carnavalsspullen. 

Het museum liet de geschiedenis zien en exposeerde een vaste collectie bestaande uit o.a. kleding, steken, onderscheidingen, foto's , films en andere waardevolle voorwerpen.

Na het 55ste jubileumjaar van Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Kadolstermennekes is het museum in 2009-2010 geopend. Het museum zat in een klein voormalig armenhuisje en dankte de naam voor een deel aan het de straatnaam waar het gevestigd is: de Hofmeijerstraat.

Museum De Hofnar was geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen. 

Vrijdag 18 februari 2022 werd carnavalsmuseum De Hofnar en het Roomse museum De Pelgrim getroffen door een omgewaaide, meer dan 100 jaar, oude lindeboom. 

Carnavalsmuseum De Hofnar  gaat op in de nieuwe Pelgrim en die krijgt onderdak in het voormalige koetshuis van het Michgoriushuis.  De opening staat gepland op 30 september 2023. 

Bonnen:

www.museumdehofnar.nl

foto's dagblad Tubantia en Google afbeeldingen

www.dagjeweg.nl