Tennis en Padel Quick

Eerst iets over Padel. 

Padel wordt meestal gespeeld met vier spelers, in een omsloten veld of kooi. Het lijkt een mix van tennis en squash. Het speelveld is ongeveer 25% kleiner dan een tennisveld.  

Padel werd voor het eerst gespeeld in 1969 in de Mexicaanse badplaats Acapulco, en werd in het begin alleen beoefend door de  Mexicaanse elite. In 1974 werd de eerste Europese padelclub opgericht in het Spaanse Marbella. Padel is in Spanje en Argentinië na voetbal de populairste sport.

Het eerste wereldkampioenschap Padel werd in 1992 in Sevilla georganiseerd. Sindsdien vindt het tweejaarlijks plaats. Padel wordt zowel recreatief als competitief beoefend.  Oldenzaalse tennisclub Quick tennis zag padel als gat in de markt en opende in april 2017 twee padelbanen op hun sportpark aan de Oude Almeloseweg.

27  juni 1980: Opening door burgemeester Nillesen van het nieuwe clubgebouw van tennisvereniging Quick (aan huidige Ada Kokstraat) Vondersweijde Oldenzaal (Foto: Jan Kienhuis

Quick Tennis & Padel bestaat sinds 1952. Een bloeinde vereniging met ongeveer 800 leden, die spelen op 11 ProVision all-weather tennis- en padelbanen. 

In de winter kun je zelfs buiten of binnen spelen, wanneer vier tennisbanen worden omgetoverd tot binnenbanen door middel van een blaashal.

Stichting Tenniscentrum Oldenzaal is verantwoordelijk voor de exploitatie van de tennisbanen, de accommodatie en de blaashal in de winter. Tevens zijn zij met hun onderhoudsploeg verantwoordelijk voor het onderhoud van het park. 

Kantine en blaashal

Er worden regelmatig toernooien en evenementen georganiseerd  en nadien is er volop gelegenheid voor gezelligheid in de kantine of op het terras.

Bronnen:

Website: https://quicktennis.nl

Google afbeeldingen

Wikipedia