Handvereniging Hacol 90

Hacol '90 is de de afkorting van Handbal Combinatie Oldenzaal en is opgericht op 1 juli 1990.

Foto's uit vervlogen tijden.

 Quick'20 dames 1971 (Foto George Nusmeijer)

Damesteam Quick'20 februari 1976 (Foto Evert van de Worp) 

Oktober 1981 Heren1 Quick'20 Twents bekerwinnaar in de Veldwijkhal te Hengelo, na een spannende wedstrijd tegen Combinatie Losser. (Foto Henk Zonnenberg)

Maart 1985 Kampioensteam Dames 1 van Quick'20 (Foto Daan Willems).

Eind jaren tachtig waren er te weinig leden bij de twee handverenigingen die Oldenzaal rijk was, te weten handvereniging Berghuizen en handbalvereniging Quick'20. Een fusie van beide verenigingen was onvermijdelijk.    

Er wordt gebruik gemaakt van de sporthallen: De Thy, De Kolk en Vondersweijde. 

Het clubgebouw, Paal 12, is gehuisvest aan de Vondellaan. Het is tevens het clubhuis van volleybalvereniging Pollux en badmintonvereniging Icarus.  Samen met Hacol vormen ze een omnivereniging. Paal 12 heeft naast de functie van clubgebouw voor de beachsporters ook een  Kulturhusfunctie voor de wijk de Thij en biedt tevens onderdak aan de Stichting Impuls.

In het voorjaar van 2013 werd door de Omnivereniging Oldenzaal een prachtig beachcourt aan de Vondellaan aangelegd. Er kunnen 6 beachvolleybalvelden uitgezet worden, of 3 beachhandbal- of 3 beachrugbyvelden.  Naast beachvolleybal, beachhandbal en beachrugby kan er op het strand ook  beachsoccer, beachtennis en beachvoetvolley worden gespeeld.  De velden zijn in principe voor alle strandspellen geschikt.

De Omnivereniging heeft zich het volgende ten doel gesteld

  1. Het creëren van meer bewegingsfaciliteiten op een stuk grond aan de Vondellaan met een gemeentelijke sportbestemming;

  2. Een sociale en maatschappelijke bijdrage te leveren aan de Oldenzaalse gemeenschap, met name aan de wijk de Thij;

  3. Uitbreidingsambitie van het sportcomplex en daarmee te  beantwoorden aan de behoefte aan meer bewegingsvoorzieningen in de wijk;

  4. Een financiële ondersteuning te bieden aan de aangesloten subverenigingen. Het rendement wat de Omnivereniging uit de exploitatie van het beachcourt en Paal 12 haalt is bestemd ter financiële ondersteuning van de bij de Omni aangesloten verenigingen.

Met ingang van seizoen 2023-2024 zullen Hacol'90 en Combinatie'64 uit Losser met een gezamenlijk vrouwenteam deelnemen aan de hoofdklasse. De afgelopen periode werd al regelmatig samen getraind.

Bronnen:

https://www.hacol90.nl en https://omniverenigingoldenzaal.nl 

Twentsche Courant van 20 april 2023.

Maak jouw eigen website met JouwWeb