Boeskoolruiters

De Boeskoolruiters werd opgericht op 21 september 1972 en meteen aangemeld bij de KNHS: Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Vanaf het begin deden de leden volop meer aan concoursen. In 1995 kwam bij de gemeente een verzoek van de Boeskoolruiters binnen om in de buurt van de buitenmanege aan de Bornsedijk ook een buitenmanege te mogen bouwen. De gemeente als eigenaar van het voetbalcomplex van voetbalverenging Oldenzaal besloot om op het oefenveld van voetbalvereniging een binnen manage te situeren. Als tegemoetkoming kreeg de voetbalvereniging een kunstgrasveld en een kunstgraspupillenveld. In 1997 werd de buitenmanege met de naam "De Boeskoolhoeve" in gebruik genomen.                                           

De Boeskoolhoeve bestaat uit

* Binnenbak van 25 * 50 m
* Buitenbak van 20 * 40 m
* Opzadelruimte van 5 * 10 m
* Een gezellige kantine
* Parkeergelegenheid

Clubkampioenschappen 2001 (foto: Dominick Veltman

In het begin was alles op de wedstrijden gericht. De wedstrijdrijders hebben alles goed voor elkaar, maar inmiddels ligt de focus ook op andere vormen van paardensport. Denk hierbij aan het bitloos rijden en natural horsemanship, waarbij de natuurlijke band tussen mens en paard centraal staat. Het verschuift steeds meer naar het recreatief rijden.

De vereniging staat niet stil. In 2017 is het gehele dak vernieuwd en in 2018 is er een nieuwe eb en vloed bodem aangelegd.  Met ingang van 1 juli 2023 gaat de voetbalvereniging het sportpark verlaten. Een mooie gelegenheid voor de aanleg van een nieuwe buitenbak. Mocht dat lukken dan is een verdere groei van het ledenaantal te verwachten.

Het bestuur van de 50 jarige vereniging vanaf links: Jolanda Lansink-Aalderink, Karin Postma, voorzitter Dennis Mentink, Dominick Veltman en Tjiske Hamstra (Foto Robin Hilbrink)

Tijdens het 50-jarig jubileum in 2022 werden de mensen die veel voor de club hebben betekend in het zonnetje gezet. Er kwamen zo'n 150 personen naar de jubileumfeestavond. Een dj en zanger zorgden voor de nodige stemming. Het werd een gezellige avond.

Bronnen:

Dagblad Twentsche Courant Tubantia van 30-9-2022

AD van 30-09-2022

www.boeskoolruiters.nl

  

Maak jouw eigen website met JouwWeb