Gymnastiekvereniging Quick

In 1921 werd de gymnastiekvereniging  "Leonidas", dat al enkele jaren bestond,  onderdeel van sportvereniging "Quick". Tot die sportvereniging behoorde ook de voetbalvereniging Quick'20 en korfbalclub DIO. Statutair is de Gymnastiek Vereniging Quick Oldenzaal, zoals de vereniging nu heet, opgericht op 1 september 1921.

In 1922 werd de Radboud- en Plechelmusschool aan de Nagel- en Kloosterstaat in gebruik genomen en de gymnasten van Quick mochten de bijbehorende gymnastiekzalen gebruiken. De damesgymnastiekclub SOS, Sierlijkheid is Ons Streven, ging na de bevrijding (1945) op in de sportvereniging Quick. 

De damesgroep door de Molenstraat op weg naar het Quickveld aan de Denekamperstraat.

In 1955 won de damesploeg in 's-Hertogenbosch de eerste prijs met lof van de jury op het onderdeel "baloefening". 

Er werden van verschillende gymnastieklokalen gebruik gemaakt, zoals aan de Meybreestraat, Reigerstraat en Tulpstraat.

30 maart 1981 Receptie 60 jaar gymnastiekvereniging Quick'20 bij Hotel "De Ster".

Foto: Jan Kienhuis

1987 Dames van Quick gymnastiek vieren het 65 jarig jubileum met een spellentjesdag in het Hulsbeek.

Op 3 november 1996 was er een jubileumuitvoering. Op de foto het onderdeel trampolinespringen.

Als uitgangspunt hanteert Quick Gym dat bij elke levensfase een verschillende bewegingsvorm past met daarbij een andere invulling en behoefte. Het veelzijdige sportprogramma is hierop aangepast.

Te denken valt aan moderne gym in de vorm van functionele fitnesstraining en Pilates of aan balanstrainingen op latere leeftijd. Of spelenderwijs klimmen, klauteren en rollen voor de allerjongsten. Dit is een goede aanvulling op de motorische en mentale ontwikkeling van een kind. Voor de jeugd is er naast het bekendere turnen en gymmen een speciaal fitness programma samengesteld.

In 2021 bestond de vereniging 100 jaar. Door de coronaperikelen kon dit jubileum beperkt worden gevierd.

Locoburgemeester Rob Christenhusz reikt de erepenning uit (Foto: Geert Cox)

Zaterdag 13 mei 2023 kreeg gymnastiek vereniging de gouden erepenning met bijbehorende oorkonde van de gemeente Oldenzaal. Dat gebeurde na het uitreiken van het Nijntje Beweegdiploma aan de allerjongste leden in sporthal De Thij.

Jubileumvlag (foto Geert Cox)

Op 8 juli 2023 ontving de vereniging van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie een grote jubileumvlag en een cadeaubon vanwege het 100-jarig bestaan. Dat vond plaats tijdens het turnkamp waarbij veertig leden aanwezig waren.  Vanwege de pandemie kon het niet in het jubileumjaar.

In juni 2023 deed het springteam van Quick Gym succesvol mee aan de Nederlandse kampioenschappen, die gehouden werden in Ahoy Rotterdam. In totaal werden er op diverse onderdelen tien keer een podiumplaats gehaald. (Foto: Geert Cox) 

De sportschool voor jong en oud

Van jong tot oud, van klein tot groot, voor iedere levensfase biedt het veelzijdige programma aan fitness, gym-, turn-, dans- en springsport van Quick Gym uitkomst.

Quick Gym, sinds jaar en dag een gedegen, ambitieuze sportvereniging is een erkend leerbedrijf met ruim 500 leden en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, KNGU.

Bronnen:

Boek: Oldenzaal een eeuw foto's en herinneringen door G.J.J.W. Weustink.

https://quick-gym.nl

Twentsche Courant Tubantia 8-7-2023

De Glimlach 11-7-2023