The Gentle Singers

The Gentle Singers is opgericht op 12 november 1996. Het is een a capella mannenkoor van om en nabij de twintig mannen. Het repertoire van het vocale ensemble is pop en jazz in de talen Engels, Nederlands en Duits.

Het koor repeteert elke maandagavond in het gebouw van  de Koninklijke Harmonievereniging St. Joseph. In september 2004 begon John Hondorp uit Enschede als derde dirigent in de nog jonge geschiedenis van The Gentle Singers. Na Anita Alferink (5 jaar) en Henk Jan Bloemendaal  (2 jaar) startte hij in een moeilijke periode van dit vocaal ensemble dat vooral barbershop op het programma had staan. Maar onder een nieuw bestuur en door zijn enthousiasmerende wijze van dirigeren bloeide het koor helemaal op en al in mei 2005 werd in de Hofkerk het eerste concert onder zijn leiding gegeven. En vele concerten volgden.

Hoogtepunt was ongetwijfeld het maken en uitbrengen van de cd “Like Sparkling wine“ in het najaar van 2010. De titel van de cd is ontleend aan de song “Save the last dance”, één van de dertien nummers op de cd.

In 2013.

Bronnen:

Weekkrant Noord Oost Twente

Afbeeldingen: Google afbeeldingen