Stichting Veteranen Oldenzaal

De Stichting Veteranen Oldenzaal is opgericht in 2008 en telt ca 230 militair veteranen, die geregistreerd staan bij het landelijke Veteraneninstituut. 

Bij het landelijk Veteraneninstituut  staan alle (ex)-militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk dienden in oorlogsomstandigheden geregistreerd. 

Militairen uit de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea. Maar ook aan de missies in bijvoorbeeld Cambodja, Ethiopië, Angola, Haïti en voormalig Joegoslavië. Ook personeel van het voormalig Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog is veteraan.

Voldoe je aan deze omschrijving, dan kun je een veteranenpas aan via het Veteraneninstituut

Foto's van de veteranendag 2018

Veteranen Oldenzaal komen elke derde donderdagmiddag van de maand bijeen. Soms thematisch en een andere keer gewoon bijkletsen.

Herdenking 2 april 2019

De veteranen ondersteunen de gemeente Oldenzaal bij de jaarlijkse Veteranendag, en helpen als vrijwilligers op projectbasis bij bepaalde activiteiten en goede doelen in onze eigen regio. Daarnaast worden ze soms ook gevraagd om bij diverse specifieke activiteiten herkenbaar aanwezig te zijn om op deze wijze een waardig tintje te geven aan die momenten. 

Foto Picasa Hart van Oldenzaal 

15 april 2023 werd het nieuwe Witte Anjerperkje  onthuld aan de Paradijsstraat. Hiermee werd gehoor gegeven aan de oproep van het Nationaal Comité Veteranendag aan de Nederlandse gemeenten om de veteranen te eren met een speciaal plekje dat bloeit voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag.

Bronnen: www.veteranenoldenzaal.nl

foto's: o.a. google afbeeldingen, Picasa

Weekbladen: Hart van Oldenzaal 21 april 2023 en De Glimlach van Oldenzaal  week 16  

Maak jouw eigen website met JouwWeb