Oel'n Kapel

De Oel'nkapel is opgericht op 21 oktober 1980 als onderdeel van de carnavalsvereniging de Oelewappers. Een aantal enthousiaste feestvierders maakte er een hechte kapel van. Hun eerste optreden was op de 11e van de 11e in 1980.

Mannen van het eerste uur.

Achterste rij tweede van Links: Gerard (Baan) Berendsen. Voorste rij  tweede van rechts Bertus Westerhof?. 

23 mei 1987 Een opname bij het koepeltje op de Tankenberg, met bekkens (deksels)  de heer Spit

Copyright fotoarchieftwente.nl

1991-10-21 De Oel'n kapel bestaat elf jaar Foto: copyright fotoarchieftwente.nl

Na 30 jaar namen zij als hofkapel van de Oelewappers afscheid en gingen zelfstandig verder, maar komen nog jaarlijks terug bij waar het ooit begon.

De bezetting is  trompetten, trombones, saxofoons, bas en slagwerk. Het repertoire is erg breed: natuurlijk spelen ze Nederlandse feestmuziek, maar ook samba's, back to the sixties, soulmuziek en Duitse schlagers. 

Denemarken 2016

Buiten het carnavalsseizoen komen ze wekelijks bij elkaar in hun eigen repetitielokaal: 't Oel'nnust.

Carnaval 2017

Dat hun muziek wordt gewaardeerd  blijkt uit de verschillende prijzen die zij hebben gewonnen op diverse festivals, waaronder het kapellenfestival 2010 én 2012 in Oldenzaal en de Dweildag 2011 in Bemmel.

Moezel 2018

Regelmatig verzorgt de Oel'nkapel optredens in Denemarken, België, Duitsland maar ook in Oostenrijk, ooit in Curaçao en om nooit te vergeten Brazilië, waar het grootste Oktoberfest buiten München werd gevierd. Ongelooflijk iedereen in dirndl en lederhose.

2023

Ook na 44 jaar een hechte vriendenclub.

Zaterdag 22 juni 2024 werd het jubileumfeest in het verenigingsgebouw van St. Joseph, gehouden. De opbrengst ging naar een goede doel: de stichting Kozakken, een carnavalsclub voor mensen met een verstandelijke beperking.

Anno 2024 hebben ze nog zo’n tien optredens op jaarbasis, maar repeteren nog elke zaterdag. Versterking en verjonging zijn welkom.

Bronnen:

www.carnavalinoldenzaal.nl

www.oelnkapel.nl

Twentsche Courant Tubantia 18 juni 2024