Konijnenfokkers

vereniging 't Raskonijn

De vereniging is opgericht op 25 april 1954 en is aangesloten bij de KLN (Kleindier Liefhebbers Nederland).

Het doel van de vereniging is het bevorderen en veredelen van de teelt van kleindieren. In het bijzonder de raskonijnen. Jaarlijks organiseert de vereniging een jongdierenkeuring. 

Voorbeeld is de Thrianta.

De Thrianta is een Nederlands konijnenras. Het konijn heeft een oranjerode kleur. Het ras is van H. Andreae uit Assen afkomstig en gecreëerd een aantal jaren voor de Tweede Wereldoorlog. 1 mei 1940 werd het door de Nederlandse konijnenfokkersvereniging erkend. Het werd gefokt uit een bruine Tan, een eenkleurig konijn dat uit madagascar-kleurige Papillons was geboren en een Havana.  

Er bestaat een sterk vermoeden dat de ontwikkeling van Thrianta een stil protest van dhr. Andreae was, tegen het Duitse nationalisme, aangezien het feit dat het ras voor de Tweede Wereldoorlog werd ontwikkeld en oranje gekleurd is. In andere landen dan Nederland en Engeland is dit ras weinig te vinden en de Stichting Zeldzame Huisdierrassen vindt het belangrijk om het ras te bewaren.

Door de leden wordt deelgenomen aan fokkersdagen, regionale tentoonstellingen en de nationale shows. De clubtentoonstelling is vanaf 2017 ondergebracht bij de Noabershow. Dit is een gezamenlijke clubshow van de verenigingen uit Hengelo, Borne en Oldenzaal. 

Bronnen:

Wikipedia

www.kvoraskonijnoldenzaal.nl

Afbeeldingen ook van Google afbeeldingen 

Maak jouw eigen website met JouwWeb