Gert en Hermien Timmerman

Gert Timmerman werd op 8 juni 1935 in Oldenzaal geboren. Hij groeide op in Enschede. Muzikaliteit zat er van jongs af aan in. Op zijn twaalfde speelde hij klarinet en op vijftienjarige leeftijd ging hij naar het muzieklyceum in Zwolle. Naast klarinet speelde hij ook saxofoon, toetsinstrumenten en contrabas. Zanger (bariton) werd hij pas op zijn twintigste bij een band uit Enschede.

In 1962 maakte Gert Timmerman zijn TV-debuut in het programma "Pas Geperst" van Pi Scheffer. Hij zong een van liedjes van zijn nieuwste plaat "Wer einmal das Heimweh hat gekannt" en de  "Es gibt ein Wiedersehen".  

1963 was het jaar van zijn doorbraak bij het grote publiek. Hij scoorde in dat jaar de hits: Blume von Tahiti, Ik heb eerbied voor jouw grijze haren en Nimm deine wiesse Gitarre.

Voor de plaat "Ik heb eerbied voor jouw grijze haren" ontving hij op het Blokkerfestival een gouden en platina plaat uit handen van Louis Armstrong.

In het jaar 1963 trad Gert in het huwelijk met Hermien van der Weide. Hermien werd geboren op 25 juli 1943 in De Krim (Overijssel). Ze groeit op in Slagharen en was in 1960 actief als amateur zangeres.

Onder naam Gert en Hermien maakten het duo met veel succes de ene na de andere plaat. 

In 1966 en 1967 werden zij onderscheiden op het MIDEM-festival te Cannes als best verkopende artiesten in Nederland.

In 1969 organiseerde Gert samen met Willem Duys de Gert en Hermien Show in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Meer dan 35.000 fans kwamen op de show af. Gert en Hermien ontvingen daar uit handen van Willem Duys hun twaafde gouden plaat. 

In 1972 kwam hun bekendste nummer uit: Shalalie Shalala of te wel "Alle duiven op de Dam". Ze werden beloond met een Edison voor het album Gert & Hermien. Het totale aantal gouden platen van het duo bedraagt 21 stuks, waaronder een platina plaat.  

De eerste langspeelplaat met geestelijke repertoire, "Daarom ben ik blij",  verscheen in 1974 en haalde een verkoop van meer dan 100.000 exemplaren en werd beloond met een gouden plaat.

In 1990 traden Gert en Hermien op met de band Normaal en in 1993 volgde een comeback.

Op 23 mei 2003 overleed Hermien.

In 2005 vierde Gert zijn 70ste verjaardag, kreeg hij een koninklijke onderscheiding en verscheen zijn drievoudige jubileum-cd.

Gert overleed op 28 oktober 2017. 

Bronnen:

Wikipedia

Foto's Google afbeeldingen.