Discotheek Dancing Jumbo en Paul Borghuis

Na Trio Club in de Grootestraat in het historisch pand "Hotel De Gouden Leeuw" vervolgens met Trio Club verhuist naar het historisch pand "St. Joseph-gebouw" aan de Molenstraat begint de geschiedenis van eigenaar Paul Borghuis met Jumbo Dancing ook al in een historisch gebouw, het hoofdkantoor van H.P. Gelderman en Zonen.

Hij nam in 1983 het pand over van het failliet verklaarde Twentse Uitgaans Centrum (TUC) de Kei. 

Een foto van de opening van Jumbo Dancing in 1983. Op de krukken met baard Paul Borghuis met naast hem Herman Mulders. (Foto: copyright fotoarchieftwente.nl ) 

Jumbo dancing was een mega-discotheek van 3000 vierkante meter, verdeeld over vijf verschillende zalen met ieder zijn eigen muziek en publiek.

DJ Ernst draaide negen jaar lang in de grote zaal van Jumbo Dancing.

In de grote zaal stonden regelmatig live bands op het podium, zoals BZN, Level 42, Doe Maar, Goede Doel, Toontje Lager. Met deze artiesten kreeg Jumbo Dancing landelijke uitstraling. Tv-opnames zoals Nederland Muziekland van Veronica met vele nationale en internationale artiesten en bands zorgden er voor dat uit heel het land muziekliefhebbers naar Oldenzaal kwamen.

Op dit soort avonden was Jumbo Dancing één kolkende massa van dansende, zingende en blije mensen.

Begin jaren negentig ging het bergafwaarts met Jumbo Dancing. Paul Borghuis probeerde nog om met 4East, een soort It uit Amsterdam, het tij te keren. Dat lukte niet en in 1997 was Jumbo Dancing historie. Maar wel een rijke historie. Paul Borghuis overleed op 31 maart 2023.

Bronnen:

Boek: een verdraaid mooie tijd van Ben Siemerink en Harry Jutten

https://djernst.nl

afbeeldingen: Google afbeeldingen

Maak jouw eigen website met JouwWeb