Impuls/Willemien

Impuls is een Oldenzaalse welzijnsorganisatie die in 1996 is opgericht.

Impuls wil mensen stimuleren om hun talenten te ontwikkelen, zodat ze actief kunnen deelnemen aan de samenleving en daaraan hun eigen bijdrage kunnen leveren. 

De activiteiten bestrijken de volle breedte van welzijnswerk voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen in Oldenzaal.

Het is teveel om alle activiteiten op te noemen. Zomaar een greep uit het aanbod:

Wandelen met een fysiotherapeut

Walking Football

Gymnastiek voor 55-plussers, Mannen kookgroep, Alzheimer café, Koersbal, klussendienst, maaltijdservice etc.

Het automaatje

Het is een vervoersservice voor de minder mobiele Oldenzalers, zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Een deelnemer wordt hierbij door een vrijwilliger naar bijvoorbeeld de kapper, het ziekenhuis of naar een verjaardag gebracht en weer opgehaald. De chauffeur is dus het AutoMaatje van de deelnemer. Wat bijvoorbeeld ook kan is dat het AutoMaatje de deelnemer naar de partner in het verpleeghuis brengt.

Palet begeleidt vluchtelingen en migranten bij de vestiging en integratie in de Twentse samenleving. Zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de vluchteling en migrant staan hierbij centraal. Ook geeft Palet voorlichting aan scholen, kerkelijke organisaties, vrouwenverenigingen en overige organisaties. 

Vrijwilligerscentrale

Organisaties die vrijwilligers zoeken kunnen een beroep doen op de vrijwilligerscentrale van Impuls. 

 

Ook als je vrijwilligerswerk zoekt kun je bij de vrijwilligerscentrale terecht. 

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Feestelijke opening van Willemien

Op 19 november 2022 is het nieuwe sociaal cultureel centrum van Oldenzaal geopend.  Impuls en Kaliber Kunstenschool namen het initiatief voor het sociaal cultureel centrum. Impuls verhuisde van het Michgoriushuis aan de Marktstraat naar het pand aan de Wilhelminastraat met de toepasselijke naam: Willemien.

4 november 2023 werd er voor de eerste keer een ruilbeurs van legpuzzels georganiseerd. Het was een schot in de roos. Meer dan 150 puzzels verwisselden van eigenaar.

Januari 2024: Afgelopen najaar is het werk van Impuls getoetst door Sociaal Werk Nederland. Het resulteerde in een verlenging van het certificaat "Sterk Sociaal Werk" tot 2026. Het kwaliteitslabel heeft betrekking op de kwaliteit van welzijnswerk in de gemeenten Oldenzaal, Losser en Dinkelland. Met recht mogen de medewerkers trots zijn met deze onderscheiding.

Bronnen:

www.impuls-oldenzaal.nl

www.halloberghuizen.nl

https://www.onshelptons.nl

weekblad "De Glimlach 22-11-2022" met foto 

Weekblad "Hart van Oldenzaal" van 2 februari 2024.

Maak jouw eigen website met JouwWeb