Hotel Buitenplaats Erve Hulsbeek

In 1892 is het erf verbouwd door de Oldenzaalse textielbaron Gelderman. Het karakter van het Nedersaksische hallehuis is goed behouden gebleven. De paardenkoppen aan de gevels zijn eeuwenoude tekens voor het afweren van onheil.

In 1908 is de buitenplaats uitgebreid met een jachthuis ontworpen door de Amsterdamse architect Karel Muller.

De tuin en vijver zijn aangelegd rond 1918 en zijn van de hand van de gerenommeerde landschapsarchitect Leonard Springer.

In 1968 heeft het Landgoed een recreatieve bestemming gekregen. Erve Hulsbeek is tijdelijk nog als Manege Het Hulsbeek in gebruik geweest. Nadat de manege een eigen plek kreeg op Het Hulsbeek is de buitenplaats in 1986 verbouwd tot partyrestaurant met een groepsaccommodatie.

Sinds 2002 hebben er diverse verbouwingen plaatsgevonden en is Erve Hulsbeek verbouwd tot een multifunctionele accommodatie met meerdere karakteristieke ruimtes zoals ’de Erve Zaal met de serre en veranda’, ’de authentieke Pronkkamer’ en het gezellige cafeetje ’In de Oude Potstal’ met overdekt terras.

Sinds de grote verbouwing van het restaurant in 2007 is Buitenplaats Erve Hulsbeek trouwlocatie voor de gemeente Oldenzaal.

In 2010 is de Springertuin gerenoveerd aan de hand van de originele ontwerpen van L.A. Springer uit 1917. De wandelpaden zijn hersteld, er zijn terrassen aangelegd en de Springerheuvel is weer verhoogd. tijdens de renovatie van de Springertuin zijn de restanten van de fundering een middeleeuwse watermolen in de Gammelkerbeek gevonden. Een waterrad markeert de plek.

In 2012 is het nieuwe viersterren hotel geopend, gebouwd geheel in stijl van de locatie, met 15 luxe kamers. In 2013 is een authentieke kapschuur gebouwd van hout uit de directe omgeving van Erve Hulsbeek. In 2014 is de yoga studio in gebruik genomen. In 2015 is de nieuwe receptie gebouwd en is de voormalige receptie omgebouwd tot ontbijtruimte. In 2017 is de kapschuur uitgebreid met een fietsenstalling voor de hotelgasten.

in 2018 wordt het viersterren hotel uitgebreid met 13 luxe kamers, 3 familiekamers en 2 juniorsuites. De opening van het nieuwe gedeelte was eind juli 2018.

Bronnen: https://www.hulsbeek.nl