Dierenziekenhuis

Het dierenziekenhuis aan de Graveneslaan is in 2014 geopend.

Met kennis, kunde en de grootste zorg worden dieren geopereerd en beter gemaakt. De kliniek is uitgerust met de uitgebreide diagnostische mogelijkheden, zoals echografie, endoscopie, digitale röntgen en bloedanalyse.  Ook op orthopedische gebied is het dierenziekenhuis het juiste adres.

De wachtkamer is de eerste kennismaking met de kliniek. 

Soms moet er scan worden gemaakt.

Standaard wordt er voor een operatie een tube bij dieren ingebracht, zodat er tijdens de operatie zuurstof en narcosegas kan worden toegediend. 

Dierenziekenhuis Oldenzaal is het enige in Twente. 

Het werk in het Dierenziekenhuis Oldenzaal is nooit klaar. Van operaties, opnames en een simpele gebitsreiniging tot het voeren van een slecht nieuws gesprek. 

Naast dat de dieren worden geholpen is er ook veel aandacht voor de begeleiders van de patiënt, want uiteraard is er een emotionele band tussen dier en mens.  

Met de opening in 2014 van de dierenziekenhuis aan de Graveneslaan werd er een open dag georganiseerd. Dat werd herhaald op 13 mei 2023 naar aanleiding van het feit dat Michiel van Zuijlen en Brigit Voshaar 20 jaar geleden de praktijk aan de Kruijskamp hadden overgenomen van Piet Kroft. Het waren zeer druk bezochte dagen. De bezoekers waren zeer onder de indruk van de mogelijkheden die het dierenziekenhuis bood.   

Bronnen:

Twentsche Courant Tubantia 17-8-2022 en 9-5-2023

Weekblad De Glimlach van Oldenzaal 19-5-2023

www.uitinoldenzaal.nl

https://www.dierenziekenhuisoldenzaal.nl

Google afbeeldingen