Monnik Dranken

Toen Hendrik Olde Monnikhof in 1918 met zijn hondenkar champagnepils in Oldenzaal en omgeving verkocht, kon hij nog niet voorzien dat zijn bedrijf zou uitgroeien tot een nationaal opererende drankengroothandel, onder de naam "De Monnik Dranken". Zijn zonen Henk en Jan namen het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog over.

Het wagenpark van De Monnik in de beginjaren.

De drankenhandel werd uitgebreid met meerdere vrachtwagens en er kwam personeel in dienst. 

Medewerkers van De Monnik op een beurs

De zoon van Henk, Hans Olde Monnikhof nam in 1986 het bedrijf over en diens zoon Luuk trad in 2014 als commercieel directeur toe tot het bedrijf. Luuk is de vierde generatie van het familiebedrijf. 

Hans Olde Monnikhof en zijn zoon Luuk.

Het bedrijf heeft verschillende locaties in Oldenzaal gehad.

4 april 1965 Opening bedrijf aan de Scholtenhaerstraat

Sinds 2007 is het bedrijf gevestigd op het bedrijventerrein Hazewinkel aan de Deventerstraat 6 en bereidde in 2015 fors uit en is momenteel uitgegroeid tot een toonaangevende drankengroothandel en importeur van wijn en gedistilleerd die importeert op exclusieve basis voor Nederland vanuit meer dan 35 landen. De klantenkring bestaat onder andere uit groothandels, retail organisaties, slijterijen, wijnhandelaren, speciaalzaken en horecagelegenheden uit heel Nederland.

Ondertussen zijn er meer dan 120 medewerkers werkzaam bij De Monnik Dranken. Het assortiment bestaat uit circa 10.000 verschillende soorten drank en aanverwante artikelen.

Op 18 december 2018 reikte, namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander, de commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, de heer Andries Heidema het predicaat ‘Koninklijk’ uit aan directeur en eigenaar van De Monnik Dranken, Hans Olde Monnikhof.

De Monnik Dranken in Oldenzaal vierde zijn 100-jarig jubileum van 7 oktober tot en met 12 oktober. Zes dagen lang met allerlei activiteiten voor medewerkers, leveranciers en klanten en andere genodigden.  

Het pand van de buurman dat De Monnik kocht.

In september 2021 kocht De Monnik Dranken het buurpand aan de Zwollestraat 15, een kavel van 11.000 vierkante meter, dat direct grenst aan de drankengroothandel aan de Deventerstraat, dat 20.000 vierkante meter telt.

1 januari 2024 volgt Luuk Olde Monnikhof zijn vader Hans op als algemeen directeur van het Oldenzaalse familiebedrijf. Hans wordt voorzitter van de nieuwe raad van advies. 

Bronnen:

https://www.monnik-dranken

www.eventcreators.nl

https://www.kijkopoostnederland.nl

https://www.perswijn.nl

Twentsche Courant Tubantia van 29-9-2018 en 3-9-2021 en 21-11-2023

Google afbeeldingen