Ronde Tafel Oldenzaal

Toen Koning Arthur trouwde met de mooie Gwenhwyfar kreeg hij van zijn schoonvader als bruidsschat onder andere een grote ronde tafel. Arthur gebruikte deze tafel voor vergaderingen.

Omdat het een ronde tafel was, was iedereen aan deze tafel gelijk,  niemand was belangrijker en iedereen werd gehoord. Zo ontstond "de ronde tafel". 

De Nederlandsche Tafelronde is een actieve en inspirerende vereniging

De ronde tafel Oldenzaal is opgericht in 1963, en heeft sindsdien een rijke historie in het maatschappelijke leven van Oldenzaal. Het is de 89e tafel van Nederland.

De leden van de "De Ronde Tafel Oldenzaal" zijn mannen tussen de 21 en 40 jaar die zich onder andere lokaal en landelijk inzetten voor diverse projecten en goede doelen.

Een van de initiatieven is "Het Herendiner".  Alleenstaande heren uit Oldenzaal worden uitgenodigd om deel te nemen aan een luxe vier gangendiner in de Molenkamp. 

De zeventien leden van de "Ronde Tafel" treffen zelf de voorbereidingen en serveren het diner uit.

Indien het vervoer van de deelnemers een probleem is zorgen de Tafelaars dat de bezoekers op gepaste wijze worden vervoerd van en naar de Molenkamp. Auto Peterman heeft hiervoor auto's ter beschikking gesteld. Het diner wordt muzikaal ondersteund door zangeres Yvonne Hams.  De belangstelling op 22 november 2023 was nog groter dan vorig jaar. Bijna 100 mannen kwamen naar het Molenkamp.   Het hoef geen betoog dat het een geslaagd evenement was. 

Maar de leden van de "Ronde Tafel" maken zich verdienstelijk voor de samenleving van Oldenzaal, zoals onderstaand te lezen is. 

Ook in 2022 werd het diner voor 75 mannen door de leden van de Ronde Tafel uitgeserveerd.

De leden van de "Ronde Tafel" zaagden een enorme hoeveelheid Zweedse fakkels. Deze werden  verpakt en bezorgd in en rondom Oldenzaal. De opbrengst was voor de Voedselbank Oost Twente. 

Jaarlijks organiseert de Ronde Tafel 89 Oldenzaal de Drakenbootrace op het Hulsbeek, De opbrengsten gaan naar een goed doel.

In 2015: Tien mille voor Skik van Ronde Tafel Oldenzaal 

De Oldenzaalse Ronde Tafel 89 houdt jaarlijks in oktoberstichting een gala waar geld wordt ingezameld door een goed doel. In 2015 ontving voorzitter van stichting voor het gehandicapte kind, Loes Meijer, een cheque ter waarde van € 10.000,-.  Eerder mochten de stichting Leendert Vriel, Gehandicaptensport Oldenzaal en het plaatselijke Alzheimercafé zich verheugen in een financiële schenking. 

Bronnen:

Twentsche Courant Tubantia 14-10-2015 en12-11-2022

Facebook Oldenzaalse Ronde Tafel

www.rt89.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb