Hotel de Ster

Met hotel "de Gouden Leeuw" uit de Grootestraat was hotel " De Ster" uit de Bisschopstraat de meest aansprekende historische hotels in Oldenzaal van jaren geleden. 

Nadat in 1852 de postzegels was ingevoerd, werd hotel "De Ster" de halte- en pleisterplaats voor de postkoets.

Twentsche Courant 1930

De Bisschopstraat met rechts hotel "De Ster"

Een ansichtkaart uit 1952

In 1959 brengt Koninklijke Muziek Vereniging "Semper Crescendo" een serenade 

Het hotel-restaurant beschikte na de verbouwing over een podium voor opvoeringen en later was er op de bovenetage bowlingbanen. Foto: 22 juni 1961 

Door het podium was  de zaal zeer geschikt voor toneelstukken. Op 20 maart 1965 bracht de toneelgroep van het NIVON  "Het verloren meisje" van Joop Smit op de planken.

Ook traden er diverse bandjes op tijdens de dansavonden in het weekend.

Jarenlang was het de residentie van de jongeren carnavalsvereniging de Blaanke Boeskeulkes. Hier werden de feestavonden gehouden.

14-1-1974   De nieuwe vorst van de Blaanke Boeskeulkes presenteert zich in hotel "De Ster" aan de Bisschopstraat Oldenzaal (Foto: Jan Kienhuis)

Ontspanningsvereniging "Ons Belang", eigenaresse van hotel "De Ster" besloot tijdens de vergadering van 9 april 1975 het pand te verkopen. De onderhoudskosten worden te hoog en staat niet meer in verhouding tot de inkomsten. De opbrengst gaat naar een cultureel doel.    

Hotel de Ster 10-10-1995

Uitbaters van hotel "de Ster" waren o.a. Fam. van Langen, die opgevolgd werd door Hans en Tonny Schildkamp. 

Bronnen:

Tubantia 10 april 1975

www.lastdodo.com