KMTP Groei en Bloei

Op 17 december 1872 werd de vereniging Groei & Bloei opgericht door landgoedeigenaren, kwekers en handelaren in bloemen en planten.Doelstelling was het vergroten van de kennis en algemene belangstelling voor leefmilieu en flora.

De Koninklijke Maatschappij tot bevordering van Tuinbouw en Plantenkunde (KMTP) was het platvorm voor het uitwisselen van nationale en internationale kennis op het gebied van de verzorging van bloemen, planten, bomen, groente en fruit.

De Keukenhof is een mooi voorbeeld van een bloemententoonstelling. 

Na de tweede wereldoorlog werd de KMTP een vereniging van tuinliefhebbers. Overal in Nederland ontstonden lokale afdelingen. In heel Nederland zijn 145 afdelingen. Ook in Oldenzaal werd in 1963 een afdeling van Groei en Bloei opgericht en heeft zo'n 110 leden uit Oldenzaal, Ootmarsum, Weerselo, Losser en omgeving. Het bestuur organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten, zoals bezoeken van tuinen en kwekerijen, plantenmarkt, bloemschikcursussen, lezingen en informatieavonden.

 

Als lid van Groei en Bloei ontvang je elf keer per jaar het tijdschrift Groei & Bloei. Afdeling Oldenzaal brengt daarnaast zes keer per jaar een eigen activiteitenblad uit. 

Bronnen:

Faceboek Groei en Bloei

Wikipedia

Twentsche Courant Tubantia 8-9-2013

Maak jouw eigen website met JouwWeb