Stadstheater de Bond

Het gebouw aan de Molenstraat was vroeger het verenigingsgebouw van R.K. Arbeidsvereniging St. Joseph. 

Nogmaals het pand aan de Molenstraat in vroegere tijden.

In het midden van de voorgevel staat nog het beeld van St. Joseph

Prof. Henry Murray 1893 New York VS - 1988 Cambridge VS. Universiteit van Harvard- Persoonlijkheidspsychologie

Willy Derby (1886-1944) De zanger van het levenslied

Ook hield de R.K. Vakbond haar vergaderingen er en werd het gebouw hierdoor in de volksmond "de Bond" genoemd. Het gebouw is ook gebruikt als clubhuis/oefenruimte voor de Sint Joseph Harmonie, die ook in de volksmond "Bond" werd genoemd. Later deed het dienst als discotheek.

Het huidige stadstheater

Het huidige Stadstheater de Bond is in 2013 geopend. De Theaterzaal biedt plaats aan 302 bezoekers. Ook bestaat de mogelijk om een gedeelte van de tribune in te schuiven. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor o.a.  staconcerten. Er blijft dan een vast gedeelte over met 162 zitplaatsen voor een riant uitzicht over de menigte en artiesten.

De inwoners van Oldenzaal kunnen kiezen uit een scala aan voorstellingen. Cabaret, muziek, (streek) toneel en dans zijn de ingrediënten, maar ook de jeugd wordt niet vergeten. 

In het stadtheater de Bond is ook het Filmhuis Oldenzaal gevestigd en worden er exposities gehouden.

Op 15 april 2024 vertelt het legendarisch wielersprintkoppel Marcel Kittel en Tom Veelers over hun gouden periode. Verder zijn Ilse Pluimers en Herman Snoeijnk te gast. Stadstheater de Bond: 19.30 uur toegang gratis  

Bronnen:

www.stadstheaterdebond.nl

Foto's: Google afbeeldingen

Maak jouw eigen website met JouwWeb