Gemengd koor Vocal Essen

Popkoor Vocal Essen is opgericht in 1992. Het koor bestond in het begin uit ongeveer vijfendertig zingende personen. Tijdens uitvoeringen wordt het koor begeleidt door een combo.

Het tienjarig jubileum werd gevierd met in april een succesvol optreden in Stadstheater de Bond, een jubileumfeest, optreden in het Duitse Wettringen en afgesloten op 20 december 2002 met een kerstconcert in de Hofkerk.

2002: 10 jaar Vocal Essen

2012: 20 jaar Vocal Essen

Ook tijdens dit jubileumjaar verzorgde het koor op 12 en 13 oktober een spetterend optreden in stadstheater de Bond. Het was een gloednieuwe show met als thema: "Thank you for the music", met meeslepende  ballades, up-tempo, hits en eigentijdse nummers. 

Optreden in 2014 tijdens het carnaval.

2017: 25 jaar Vocal Essen ( foto twentsche Courant Tubantia)

Het repertoire bestaat uit zowel Engelstalige als Nederlandstalige nummers vanaf de jaren 80 tot heden. Zingen, gezelligheid en enthousiasme waren de kernwoorden na de oprichting in 1992 en dat geldt nu nog steeds bij het Popkoor Vocal Essen.   

Op 4 november 2023 werd het 30 jaar bestaan gevierd met een concert in de tot de laatste stoel bezette Hofkerk. Met songs uit de bekende film The Greatest Showmen, liedjes van o.a. Queen, Elton John, Robbie Wiiliams en liedjes uit het herkenbaar repertoire van Vocal Essen. Het programma werd afgesloten met een medley van ABBA.  

Vocaal Essen telt inmiddels meer dan zestig leden.

Bronnen:

https://vocalessen.nl

Foto's: site van vocal essen en google afbeeldingen

Foto:  Hart van Noordoost-Twente 20 oktober 2023

Maak jouw eigen website met JouwWeb