DIAK '72

Volleybalvereniging Diak '72 werd op 4 september 1972 opgericht. DIAK is de afkorting van "Door Inzet Aan Kop". Het is één van de oudste, nog steeds actieve, vrijetijdsverenigingen van Oldenzaal.

De vereniging bestaat momenteel (2023) uit 1 herenteam en 1 damesteam, die meespelen in OVV wintercompetitie. De vereniging telt 37 leden. Diak speelde vrij lang in de sporthal aan de Potskampstraat en voor de derde helft was en is nog steeds Hotel het Landhuis hun thuishaven.

Twents Carmel College Locatie Potskampstraat. Ingang Molenkampstraat. Hier spelen de dames op de dinsdagavonden.

Sporthal "De Thy. Hier spelen de mannen op de woensdagavonden.

Sinds 1979 heeft DIAK ook een damesteam. In 2009 ontstond binnen de volleybalvereniging een clubje die naast het volleyballen ook allerlei andere activiteiten organiseren, zoals een gezamenlijke fietstocht, excursies, museumbezoek etc. Dat clubje luistert naar de naam "Diakonadas". 

Sinds 2013 wordt er iedere zomer wekelijks beachvolleybal bij Paal 12.

In 2012 bestond de vereniging 40 jaar en werd er een jubileumboekje uitgebracht.

Heren 2 kampioen 2018-2019

Heren 2 van DIAK '72 zijn kampioen geworden van klasse 2A en daarmee na 1 jaar in klasse 2A weer gepromoveerd naar klasse 1B.

DIAK '72 bestond 4 september 2022 vijftig jaar. Dat moest natuurlijk gevierd worden.

Op de fiets naar het Mariakapelletje op de Tankenberg waar werd stil gestaan bij allen die  ontvallen zijn. Ook werden er kaarsjes ontstoken, en...........

...... allemaal op de foto.

Na de fietstocht, met tussenstop voor een wandeling bij 't Everloo, werd het feest voortgezet in de tuin van Hotel het Landhuis. Zoals altijd bij de vereniging stond hier ook de gezelligheid voorop. 

10 mei 2023:  De heren 1 van DIAK '72 kampioen van OVV-WICO klasse 2 seizoen 2022-2023.

Volgend seizoen komt het team uit in de eerste klasse van het Oldenzaalse vrijetijdsvolleybal. Doelstelling is lijfsbehoud. Het team is nog op zoek naar versterking om nog stappen te maken waardoor hun spel tot een hoger niveau kan worden gebracht.

Bronnen:

www.diak72.nl

Weekblad De Glimlach van 23 mei 2023

www.lokaaltwente.nl

www.boeskool55plus.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb