Barrakkus

O.O. Barrakkus, opgericht in 1997, is een optochtvereniging. Ze hebben geen hoogheid, maar een Opperkrot, die gekozen wordt door het bestuur. Tijdens het Opperkrotfeest op de carnavalszaterdag wordt de nieuwe Opperkrot bekend gemaakt. De Opperkrot krijgt de bekende blauwe cape met bijbehorende Opperkrot staf, welke is gemaakt door Berend Seiger. De Opperkrot mag voor de Grote Twentse Carnavalsoptocht uitslapen en krijgt een ontbijtje op bed.

Barrakkus is een optochtvereniging. Het hoofddoel van de vereniging is het meelopen met de Grote Twentse Carnavalsoptocht. Sinds de oprichting lopen ze dan ook ieder jaar mee in de categorie ‘Grote loopgroepen’. Er lopen bij Barrakkus zo’n 100 lopers mee in de Grote Twentse Carnavalsoptocht. Zie foto's hieronder van 2017.

O.O. Barrakkus is een vereniging waarbij de gezelligheid voorop staat, waarbij niet wordt gestreefd naar grote optochtwagens. De residentie was bij Barrak Café Jantje, nu NY aan de Steenstraat.  

En op maandag doet de optochtvereniging uiteraard ook mee met de kinderoptocht.

Voorafgaand het Boemelen op dinsdag, wordt de Opperkrot traditiegetrouw bij huis opgehaald door alle leden die meegaan met Boemelen. De laatste jaren wordt dit muzikaal ondersteund door de Oel’nkapel. Een supergezellige laatste carnavalsdag voor de Opperkrot.

Bronnen:

Site van Barrakkus