Bonkenbargkapel

De naam Bonkenbarg, dat een hoger gelegen stadsdeel betekent, is ingegeven door de ligging van het verenigingsgebouw aan de Wilhelminastraat.

Twaalf muzikanten van de Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo richtten in 1958 een eigen kapel, met de naam "Tiroler Kapel", op. Ze traden in eerste instantie op tijdens de feestavonden van de vereniging. Maar al gauw waren ze graag geziene gasten op Oldenzaalse carnavalsgala-avonden en verzorgden ze optredens in Duitsland. In 1979 veranderde het repertoire in Egerländer blaasmuziek en werd er deelgenomen aan blaaskapelconcoursen.

In 1982 werd de kapel voor de tweede keer kampioen van het Oosten. 

 

Een keer stond de Bonkenbargkapel op een carnavalswagen van de Oldenzaalse Carnaval Vereniging De Markloawen. 

Op 10 december 1983 werd de naam "Tiroler Kapel" gewijzigd in "Bonkenbargkapel". In 2001 werd de kapel Nederlands kampioen en promoveerde naar de Supertop-klasse.

In die klasse behaalde de Bonkenbargkapel in 2003 bij de Europese Kampioenschappen een uitstekende 1ste prijs met onderscheiding.

Het grootste succes werd behaald op 13 mei 2007. Ze werden Europees kampioen in het Zuid-Duitse Empfingen. 

Tot 2011 was de Bonkenbargkapel een onderdeel van Semper Crescendo, maar in dat jaar kwam de kapel geheel op eigen benen te staan.  

Het repertoire bestaat grotendeels uit Böhmische- Moravische- en lichte muziek. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb