Discotheek Club 27

In de popwereld refereert club 27 aan popidolen die op 27 jarige leeftijd overleden. Bovenstaande zijn: Brian Jones, oprichter van de Rolling Stones in 1969 dood gevonden in zijn eigen zwembad (zelfmoord ?, ruzie? overdosis)?. Jimi Hendrix in 1970 overleden aan een overdosis slaappillen. Janis Joplin van de song : Me & Bobby McGee overleden in 1970 aan overdosis heroïne. Jim Morrison, oprichter van de Doors, overleden in 1970 aan een overdosis drugs. Amy Winehouse overleed in 2011 aan een alcoholvergiftiging. 

Eind jaren zeventig opende Yucel Ocmen discotheek Club 27 aan De Molenstraat, waar voorheen een kantoor van de Koninklijke marechaussee in was gevestigd. Of de naam iets met bovenstaande te maken heeft is moeilijk te achterhalen, maar ook in Club 27 was het mogelijk om geestverruimende rokertjes te gebruiken. Dat gebeurde niet openlijk maar achter een zwaar donker gordijn. Roken was in die tijd de normaalste zaak van de wereld.  Trouwens kan het ook goed zijn dat 27 het huisnummer was.

Club 27 kreeg als bijnaam "De Turk" , de nationaliteit van de eigenaar, die boven het pand een pension had ingericht voor Turkse gastarbeiders.  Of deze gastarbeiders in het weekend 's nachts wel aan slapen toekwamen valt te betwijfelen, want als de meeste discotheken hun deuren sloten, gingen de doorzetters naar Club 27 waar het pas na twee uur 's nachts druk werd.    

Hans Sombekke was in Oldenzaal de discjockey met de meest draaiuren. Eerst draaide hij tot drie uur 's nachts zijn singeltje in discotheek 't Siepeltje om vervolgens plaats te nemen achter de draaitafel van Club 27, en die bleef open tot het licht werd. Verplichte sluitingstijden kenden Oldenzaal toen nog niet. Ook Ursula Ankoné e Toon Valks met hun eigen muziek keuze waren vaste discjockeys van Club 27.

Foto van Gerard Engelbertink Oud Oldenzaal: Munten van club 27. 

Toevoeging van Erwin Gommer:  Club 27 kreeg later de naam De Malle Molen.

12 december 1980 verwoeste een hevige brand het pand en dat was tevens het einde van Club 27

Foto: copyright fotoarchieftwente.nl

Bronnen:

Boek: Een verdraaid mooie tijd van Ben Siemerink en Harry Jutten

Wikipedia

Foto: Google afbeeldingen

Maak jouw eigen website met JouwWeb