Imkervereniging Dinkelland - Oldenzaal

De afdeling is opgericht in 1954 en heeft ongeveer 50 actieve leden en heeft sinds kort een eigen bijenstal met instructielokaal aan de Bentheimerstraat in De Lutte. 

De imkers hebben twee bijenstallen geadopteerd: een in het Arboretum Poort Bulten in Losser en een bijenstal in het Natuur en Milieu Educatief Centrum De Höfte in Oldenzaal.

(zie foto hierboven).

Leden van de vereniging geven lessen op de basisscholen. Ze organiseren cursussen voor  geïnteresseerden en leiden op tot imkers. 

Verder organiseert de vereniging bijeenkomsten voor leden en donateurs. Dat kan een leerzame lezing zijn over bijvoorbeeld de situatie van de bijen in Nederland, het bestrijden van ziekte onder de bijen of ontwikkelingen in het buitenland.

Verder geven de leden van de vereniging voorlichting op open dagen, de dag van Het Park, de Hulsbeekdag, de Open Imkerij dag en de Open dagen van De Höfte. 

Zondag 9 juli 2023 houdt de bijenvereniging Oldenzaal een open imkerijdag. Jong en oud zijn van harte welkom van 11.00 - 16.00 uur op locatie Kinderboerderij De Höfte, Operalaan 52 in Oldenzaal.

Bronnen

https://www.imkersnederland.nl/

Fotot's Google afbeeldingen

Maak jouw eigen website met JouwWeb