Imkervereniging Dinkelland - Oldenzaal

De afdeling is opgericht in 1954 en heeft ongeveer 50 actieve leden en sinds kort een eigen bijenstal met instructielokaal aan de Bentheimerstraat in De Lutte. 

De imkers hebben twee bijenstallen geadopteerd: een in het Arboretum Poort Bulten in Losser en een bijenstal in het Natuur en Milieu Educatief Centrum De Höfte in Oldenzaal.(zie foto hierboven).

Leden van de vereniging geven lessen op de basisscholen. Ze organiseren cursussen voor  geïnteresseerden en leiden op tot imkers. 

Verder organiseert de vereniging bijeenkomsten voor leden en donateurs. Dat kan een leerzame lezing zijn over bijvoorbeeld de situatie van de bijen in Nederland, het bestrijden van ziekte onder de bijen of ontwikkelingen in het buitenland.

Verder geven de leden van de vereniging voorlichting op open dagen, de dag van Het Park, de Hulsbeekdag, de Open Imkerij dag en de Open dagen van De Höfte. 

Quinty Meulenkamp, Frits Lotgerink, Jose en Louis Arkink, Miranda Loos, Ewald Heurman, Nicole Wevers, John van de Horst, Kirsten Roerink, Ivonne de With en Wim Ruiter werden op 22 november 2023 beëdigd als imker. De diploma's werden uitgereikt door de bijenteeltleraar Neco Gedik onder het toeziend en tevreden oog van het bestuur van de Bijenvereniging Oldenzaal/Losser. Er is met name onder de jongeren een toenemende belangstelling voor deze hobby. 

Bronnen

https://www.imkersnederland.nl/

Foto's Google afbeeldingen

Informatie: https://www.bijenoldenzaal.nl