Stroat Ensemble

  't Stroat-ensemble is opgericht als dweilorkest in 1978.  Ze zorgen niet alleen voor muzikaal genot maar ook voor vele komische noten.                                                                

Het Straot Ensemble van in de begin jaren tijdens carnaval.

1985 of 1986 Alle mensen die zich verbonden voelden en verdienstelijk hadden gemaakt voor het Stroat Ensemble wachten op de bussen, die hun naar Amsterdam zal brengen om daar Koninginnedag te vieren.

Het Stroat Ensemble is een feest-bigband die zorgt met  swingende muziek voor een  feestelijk sfeertje. En niet alleen in Oldenzaal,  maar nationaal zoals in Dieren, Zwolle of dichter bij huis Tilligte. Ook internationaal bezoeken ze steden en waren te gast in Gent, Edinburgh, Rome en in 2022 Londen.

Het optreden in het Dutch Centre in Londen. Foto Heleen Oude Nijhuis.

De trots van het Stroat Ensembe is de bus waarin zich het gezelschap verplaats. Kunstschilder Wiebe Bloemena uit Bad Bentheim kon zich hierop uitleven, wat tot een verbluffend resultaat leidde en zorgde dat de bus altijd veel bekijks trekt

Dankzij een enorm feestrepertoire lukt het steeds weer om de handen van de aanwezigen zowel in de lucht dan op elkaar te krijgen. Uiteraard ontbreekt de band niet tijdens carnaval. Voor het brengen van een serenade is de band een graag geziene gast.

21 januari 2024 trad het Stroat Ensemble op bij de carnavalsvereniging "De Markloawen" in Hotel "Het Landhuis".

Bronnen:

https://stroat.nl

www.carnavalinoldenzaal.nl

Tubantia 17 oktober 2022

Boek: Oldenzaal Een eeuw foto's en herinneringen door G.J.J.W. Weustink

De Glimlach van Oldenzaal week 3-2024

Maak jouw eigen website met JouwWeb