Fotoclub Oldenzaal

Fotoclub Oldenzaal is opgericht op 7 november 1992 door Gerard de Jong en is met gemiddeld vijftig leden één van de grotere fotoclubs in Twente. In de loop der jaren is er op fotografiegebied veel veranderd. Vooral de omschakeling van de analoge naar het digitale tijdperk heeft een enorme invloed gehad

De fotoclub Oldenzaal bestaat uit louter vrijwilligers, een mix van jong en oud. 

De fotoclub in actie tijdens een wandelen door de stad en natuur van Teckelburg.

Vijftien keer per jaar wordt op maandagavond een clubbijeenkomst gehouden in de kantine van zorgcentrum De Zonnestraal. Er zijn presentaties, workshops, er worden speciale technieken behandeld en foto's worden kritisch besproken. Belangrijk onderdeel is de clubavond met een externe jury, die de inzendingen van de leden beoordeelt en bespreekt.

Jaarlijks kunnen alle leden deelnemen aan de jaarlijkse expositie in de Oldenzaalse bibliotheek.

In het 25-jarige jubileumjaar 2017 zijn de fotograven naar Zwolle gereisd om de hele dag mooie kiekjes te schieten. Deze foto's waren later te zien tijdens het evenement "Kunst in de Etalage".    

Op de Algemene Ledenvergadering van 29 oktober 2018 is besloten om het lidmaatschap van Fotobond Nederland op te zeggen. Dat geeft de club meer mogelijkheden.

Van 26 oktober tot en met 12 december 2023 is er een expositie van de fotoclub op de eerste etage van Stadstheater De Bond.

Bronnen:

https://www.fcoldenzaal.nl

Dagblad Tubantia Twentsche Courant 22-11-2017

Foto's Fotoclub en Google afbeeldingen