Oldenzaalse Badminton vereniging Icarus

Icarus is een figuur uit de Griekse mythologie, die samen met zijn vader een manier bedacht om via een vliegtocht te ontsnappen uit de gevangenis op Kreta. Vader Daedalus  bouwde een houten raamwerk met veren in een boog vastgezet met was.   

Vader waarschuwde om niet te dicht bij de zon te vliegen omdat de was kon smelten. Maar Icarus vloog in zijn enthousiasme toch te hoog. De was smolt en Icarus stortte in de Egeïsche Zee. Moraal: Hoogmoed komt voor de val. Icarus wordt als naam vandaag de dag veel gebruikt voor projecten die met vliegen te maken hebben. Dus over de naam Badminton Vereniging Icarus is nagedacht.  

Icarus is opgericht in 1972. Per 1 januari 2019 is Badminton Vereniging toegetreden als nieuw lid van de Omnivereniging Oldenzaal, die daarvoor bestond uit volleybalvereniging Pollux en handbalvereniging Hacol`90. Het clubhuis aan de Vondellaan heet Paviljoen Paal 12. Ook is er een Beachcourt.    

Badminton is een olympische sport en wordt in een zaal gespeeld, zodat er geen hinder van wind en andere weersomstandigheden is. 

Icarus heeft 120 leden met vooral veel jeugd, een groep senioren tot 40 jaar en een groep recreanten in de hogere leeftijd.

In maart 2022 organiseerde badmintonvereniging Icarus in verband met haar 50-jarig bestaan voor het eerst een jeugd- en seniorentoernooi. Het bleek zo'n schot in de roos. dat het bestuur heeft besloten er een jaarlijks terugkerend toernooi van te maken. 

Bronnen:

https://www.bvicarus.nl

www.omniverenigingoldenzaal.nl

Wikipedia

Dagblad Tubantia Twentsche Courant 31-3-2021

De Glimlach van 21 maart 2023

Maak jouw eigen website met JouwWeb