Junior Kamer

JCI staat voor Junior Chamber Intenational. Het internationale netwerk is in 1915 in St. Louis (VS) opgericht en heeft als doel het aanzetten van ondernemers en ondernemende mensen tussen de 18 en 40 jaar oud tot "positieve veranderingen".

Het JCI is gebaseerd op vier pijlers: training en coaching van de leden, maatschappelijke activiteiten, internationale bijeenkomsten en zaken- en netwerkevenementen. Wereldwijd heeft de organisatie circa 200.000 leden in ongeveer 120 landen. De Nederlandse afdeling is in 1959 opgericht en telt 2.500 leden verdeeld over zo'n 100 lokale verenigingen.  

Prof. dr. Luuk van Leeuwen (foto) in 1968 landelijk voorzitter: " In de beginjaren bestond de netwerkorganisatie alleen uit jonge, ambitieuze mannen, die het plezierig vonden om gelijkgestemden te leren kennen, van gedachten te wisselen over ervaringen in het bedrijfsleven en daar buiten. De leden hielden zich bezig met maatschappelijke vraagstukken, waren betrokken bij de politiek en ontwikkelde zich als mens Ook zetten ze zich gezamelijk in voor de maatschappij". 

JCI Nederland bestaat inmiddels uit ongeveer een even groot aandeel mannen als vrouwen.

De Oldenzaalse afdeling is opgericht in 1990  en heeft 30 leden. Het bestuur wisselt jaarlijks. De Junior Kamer Oldenzaal organiseert jaarlijks terugkerende evenementen, zoals Wilhelmus onder de Plechelmus, de Boeskoolrace en het Running Dinner.                                                                            

De meeste bekendheid kreeg de Junior Kamer Oldenzaal door het organiseren van een ijsbaan in het hartje van Oldenzaal. Vier weken lang in december kan de jeugd van Oldenzaal schaatsen. Ook de basisscholen weten de weg naar de ijsbaan te vinden. 's Avonds wordt er een bedrijvencurlingcompetitie gehouden met ongeveer honderd teams.  

Na vijf jaar heeft de Juniorkamer deze activiteit overgedragen aan oud leden van de Juniorkamer. 

De tweede editie van Te Land, Ter Zee en in De Lucht, georganiseerd door de Juniorkamer,  wordt op 22 juli 2023 gehouden op het Hulsbeek. Alles draait om gezelligheid en de opbrengst gaat naar een goed doel.  

Schaatslessen in Oldenzaal, dat is een prachtige kans om dichtbij huis kennis te maken met schaatsen. Ben je tussen de 6 en 12 jaar, grijp dan deze kans. Op de zondagen 26 nov, 3 dec en 10 dec 2023 wordt de ijsbaan op het Sint Plechelmusplein van 9-10 uur vrij gehouden voor schaatsclinics van de Oldenzaalse IJsclub aan de jeugd. Elke keer maximaal 20 kinderen.

Weusthuis Makelaardij is de winnaar van de Oldenzaalse Bedrijven Curling Competitie 2023 geworden. (Foto: Glimlach van Oldenzaal)

Bronnen:

https://jcioldenzaal.nl

www.jci.nl

www.fondswerving

Wikipedia

google afbeeldingen

Hart van Oldenzaal 21 juli 2023 

Weekblad De Glimlach week 47

Maak jouw eigen website met JouwWeb