Kinderboerderij de Höfte

In juni 1991 werd de kinderboerderij "De Höfte"opgericht. Officieel is het de stichting  Natuur- en Milieu-educatie Oldenzaal. De Höfte kreeg het gebruiksrecht van de schuur behorend bij de voormalige boerderij van Leferink op Reinink. Op de plaats van betreffende boerderij is nu Het Blikpunt gevestigd.

De “schuur”, de huidige boerderij, werd intern verbouwd en de directe omgeving bestraat. Geleidelijk aan werden weides afgerasterd, stallen gebouwd en dieren gekocht.

Doelstelling
Kinderboerderij de Höfte heeft als doel om met name de jeugd van 4 tot 15 jaar op een plezierige wijze in contact te brengen met het boeren- en buitenleven. Kinderen kunnen hier leren omgaan met dieren, waarbij het uitgangspunt is dat zij leren op een respectvolle manier om te gaan met alles wat leeft. Dit wordt gerealiseerd door het geven van voorlichting, educatie en informatie. Ook worden er lessen gegeven aan scholen en kunnen kinderen meewerken op de boerderij.

Er is bewust voor gekozen om zoveel mogelijk Nederlandse zeldzame huisdierrassen te houden. Veel kippen, koeien, geiten en schapen zijn zeldzame Nederlandse huisdierrassen. De dieren dienen geschikt te zijn voor de kinderboerderij. De dieren moeten rustig en vriendelijk zijn.

In samenwerking met de dierenbescherming worden er eenden opgevangen en tijdens de vakantie kunnen konijnen en cavia's tijdelijk worden ondergebracht

9 februari 2024 was de stadsprins Mike met zijn volledige gevolg op bezoek. De hoogheid is beschermheer van de Höfte en heeft zitting in de Stichting Vrienden van de Höfte. (Bron en foto: De Glimlach week 7-2024)

Bronnen:

www.dehofte.nl

foto's: Google afbeeldingen