Radio TV Losser- Oldenzaal

29 oktober 1993 oprichting: “Stichting Kabelkrant Oldenzaal”

Jan Kamphuis, oprichter kabelkrant en Norbert Herman Hassing.                                                Doel: financiële ondersteuning van de Oldenzaalse lokale omroep.

18 november 1997 gaan: “Omroep Vereniging Oldenzaal” en “Stichting Kabelkrant Oldenzaal” op in een nieuwe lokale omroep met de naam: “Stichting Radio/Televisie Oldenzaal” Het eerste bestuur: voorzitter Willibrord Maria ten Broeke, secretaris: Michel Hendrik Huisken, penningmeester: Jan Jozef Kamphuis

TV Oldenzaal en Accent FM op locatie

1 december 1997 Bestuurswijzigingen. Voorzitter wordt Michel Huisken, Secretaris en penningmeester Jan Kamphuis. Leden: Willem ten Broeke, Johannes Hendrikus Steenbeeke en Frank Wuite

2 september 1998 Eerste uitzending Muziek Melange

Programmaleider en presentator: Gerard de Jong (boven)

Technicus: Koen Nijland 

Muziek Melange is muziek van Bach tot Beatles.

In het begin een tweewekelijks programma: op de andere woensdag presenteert-de Ans Steenbeeke  “ Capriccio”

11 maart 1999 oprichting: “Stichting Radio/Televisie Losser”

Voorzitter Michel Huisken (foto)

Secretaris en penningmeester: Jan Kamphuis

Leden: Willem ten Broeke, Frank Wuite en Johan Steenbeeke.

14 mei 1999 stopt Willem ten Broeke. Hij wordt opgevolgd door Arjan Zinkweg

12 september 2000 bestuurswijziging

Frank Wuite wordt  penningmeester

Bestuur wordt versterkt met Catharina Francisca Semmekrot-van der Meché

1 april 2001 bestuurswijziging

Hendrikus Martinus Johannes Leerkotte volgt Michel Huisken op als voorzitter

Bestuur  wordt versterkt met Gerald Bernardus Marinus Velthuis

14 februari 2001 uitzending nummer 64 van Muziek Melange

Te gast: Nermin Tulic

  1. Argentijnse tango

  2. Eigen liedje

  3. Heel oud Bosnisch liedje

  4. Unknown song

14 april 2001 Fusie: Stichting Radio/Televisie Losser – Oldenzaal

Het bestuur: voorzitter: Henk Leerkotte, secretaris: Jan Kamphuis en penningmeester: Frank Wuite. Leden: Arjan Zinkweg, G.B.M. Velthuis, Catharina Semmelkrot- van der Meché en Elisabeth Geertuida Maria ten Brake.

17 maart 2003 uitzending nummer 162 van Muziek Melange.

Te gast Gert Toirkens met:

  1. Heldendom (lied)

  2. Verliefd  (gedicht)

  3. Liefde smaakt blind (gedicht)

  4. Vakantie (Lied)

14 januari 2004 uitzending  nummer  155 van Muziek Melange

Te gast Claudia Patacca (sopraan)

1 Frans Léhar: uit “ Die lustige Witwe”: Vilja-lied

2 Gerorge Gershwin: uit “ Porgy and Bess” : Summertime

23 juli 2004 Kamer van Koophandel: bestuurswijzigingen: Gestopt: Frank Wuite, Arjan Zinkweg, Catharina Semmelkrot- van der Meché Nieuw: Per 1 mei 2003 Dorothee, Wilhelmina, Thea Oversteegen. Per 1 oktober 2003 Maarten Leeuw

27 oktober 2005 Kamer van Koophandel: bestuurswijzigingen per 1 september 2005 voorzitter: Maarten Leeuw, secretaris: Gerald B.M. Velthuis. Per 9 maart 2005 penningmeester: Gerald H. B. Velthuis.

 2006  Gemeenteraadsverkiezingsdebat

17 mei 2006 Muziek Melange 250ste uitzending

De formule van Muziek Melange is afgeleid van het programma Rottumer-plaat, dat van 1994 tot 2000 gepresenteerd werd door Joop van Zijl. Hij is vanavond de eregast. Gastvrouwen zijn Thea Oversteegen en Marijke Waardenburg. Programmaleiding en presentatie: Gerard de Jong. Floormanager: Bert Kuipers. Techniek: Tim Assink, Gerard Pape en Tim Priesterbach.

3 juli 2006 secretaris: Gerardus Hermanus Stopel, Harry

2 maart 2008  Streektaal 250ste uitzending

Presentator Ben Nijkamp draait al vijf jaar lang muziek in onze streektaal op Accent FM.

Hij is daarmee puur propagandist voor dialect en streektaal.

15 september 2008 voorzitter: Koos Fahner.

Ron de Leeuw heeft zijn functie als voorzitter van de lokale omroep RTV Losser- Oldenzaal neergelegd. Hij wordt opgevolgd door Koos Fahner, die al elf jaar actief is bij de omroep. Fahner kent de organisatie als zijn broekzak. Hij las en schreef het nieuws, deed camerawerk en volgde de politiek.

Ook moet hij op zoek naar een nieuw onderkomen voor de omroep omdat het huurcontract aan de Bisschop Balderikstraat per 1 april 2009 is opgezegd

10 oktober 2008 Flip van Willigen vertrekt als stationsmanager van RTV Losser-Oldenzaal

1 juli 2009 Bovenverdieping van pand aan de Parallelstraat nieuw onderkomen RTV Losser – Oldenzaal

Er dient nogal wat te gebeuren voordat er vanuit het nieuwe onderkomen kan worden uitgezonden. De gemeente neemt eerst het pand onder handen en daarna zullen de vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om zo snel mogelijk de uitzendingen vanuit de nieuwe locatie te verzorgen.

Harry Stopel (links) en Koos Fahner voor het nieuwe onderkomen

5 september 2009 Start ArenA

Monique van der Burg van Stadstheater de Bond, Koos Fahner van RTV Losser-Oldenzaal en Ben Siemerink van magazine “De Glimlach” zijn de  initiatiefnemers van het live talkprogramma met de naam “ArenA”.  

Het werd een spraakmakende talkshow over politiek en cultuur in Oldenzaal die maandelijks twee uur lang live vanuit Stadstheater de Bond op de radio werd uitgezonden. Deze uitzendingen liepen tot maart 2010. Daarna is het programma nog een tijdje uitgezonden vanuit de studio van RTV Losser – Oldenzaal met o.a. als presentatoren Paul Thiel, Frans Moolenaar en Kees de Wit.

 Slechts een paar honderd meter is de afstand tussen de oude studio aan de Bisschop Balderikstraat en de nieuwe locatie aan de Parallelstraat. Het was een noodgedwongen verhuizing. Het pand aan de Bisschop Balderikstraat moet namelijk wijken voor nieuwbouw in het plangebied Oldenzaal Centraal. En vandaag vindt eerste uitzending plaats. RTV Losser-Oldenzaal beschikt nu over de bovenverdieping. Deze is 400 vierkante meter, een keer zoveel als de vorige studio.

9 november 2009 Eerste uitzending vanuit locatie Parallelstraat

Op de foto presentatrice Marijke Waardenburg en voorzitter Koos Fahner.

Tim Priestenbach achter de knoppen.

1 juli 2009 penningmeester: Antoon Nieuwenhuis

1 februari tem 1 mei 2010 penningmeester: Hennie Pool. Daarna administrateur.

6 februari 2010 Cheque van de muiters.

Tijdens de uitreiking van de Jan Kip-trofee verraste de voorzitter van de carnavalvereniging “de Muiters” ,  Johan Davina, de omroep met een cheque van € 333,33. Deze werd dankbaar in ontvangst genomen door de voorzitter van de omroep, Koos Fahner en penningmeester Hennie Pool. (foto Jan Flits)

23 februari 2010 Lijsttrekkersdebat gemeente Losser

 “Losser is toe aan rust en regelmaat” was de conclusie na het eerste lijsttrekkersdebat van de Losserse politici.  Op de foto probeert PvdA’er Eddy oude Voshaar zijn standpunten uit te leggen. Aandachtige luisteraars zijn Gerrit Jan uit het Broek van het CDA en de presentatoren Tom van Veen en Frans Molenaar van RTV Losser- Oldenzaal.

1 juli 2010 penningmeester: Ben Poort.

1 november 2010 “Accent op Sport” keert terug

RTV Losser-Oldenzaal heeft het sportprogramma op de zondagmiddag nieuw leven ingeblazen. Drie uur lang worden de luisteraars op de hoogte gehouden wat op de voetbalvelden gebeurt. Ook andere sporten, zoals hochey, waterpolo, volleybal, handbal en klootschieten worden wekelijks gevolgd.

11 augustus 2011 Ronald Glezer met “ Het Grote Holland Hit Festival” op de Boeskool is Lös

Het idee komt voort uit het radioprogramma Confetti van de lokale omroep.

Confetti is een programma dat Ronald Glezer sinds 1995 presenteert en waarbij allerlei artiesten over de vloer komen. Inmiddels zijn er al meer dan 250 uitzendingen geweest. Ronald begon “Confetti” omdat hij vond dat het Nederlandstalige repertoire best wat promotie kon gebruiken.

Oktober 2011 RTV Losser-Oldenzaal Digitaal.

 Het lange wachten is voorbij. Eindelijk zendt RTV Losser – Oldenzaal digitaal uit via televisiekanaal 43 van Ziggo. Steeds meer mensen hebben een televisietoestel waarmee ze digitale televisie kunnen ontvangen. Zonder digitale kabel mist de lokale omroep zestig procent van de potentiële doelgroep.

“Als je niet met de ontwikkelingen meegaat ben je als lokale omroep ten dode opgeschreven” volgens voorzitter Koos Fahner. 

1 februari 2012 RTV Losser-Oldenzaal en Twente FM tekenen intentieverklaring om te fuseren. 

Nadat Twente FM bij de gemeente Oldenzaal een verzoek om een zendmachtiging had ingediend, kwam van de gemeente het verzoek samen te gaan werken met RTV Losser- Oldenzaal.

De meerderheid van de vrijwilligers hebben zich inmiddels positief uitgesproken en ondersteunen het proces  Beide besturen konden zich ook in een fusie vinden. Via werkgroepen worden de plannen uitgewerkt.

Onder leiding van de voorzitters Joshua Kroeze (links) van Twente FM en Mattijs Davids van RTV Losser Oldenzaal gaat er de nieuwe omroep ”Noordoost Twente” komen. De omroep verhuisde in 2022 naar de binnenstad van Oldenzaal in het pand Willemien aan de Wilhelminastraat.  

Bronnen: eigen gemaakte site