Trio Club

Discotheek Rootie-Tootie Club In Hengelo was voor de liefhebbers van de opkomende beatmuziek de place to be. Toch vonden Paul Borghuis, Tonny Snijders en Jan Versteeg dat na de doorstart voor de club een nieuwe naam moest worden gekozen. Een simpele oplossing: We zijn met ons drieën, dus het wordt Trio Club. In 1968 kocht Paul Borghuis voormalig hotel "De Gouden Leeuw" in de Grootestraat in Oldenzaal. Na de verbouwing koos Paul Borghuis voor de naam Rodeo Saloon. In dat zelfde jaar veranderde hij de naam in Trio club. Na een moeilijke start werd het een geweldig succes. Trio Club werd een begrip niet alleen voor de Oldenzaalse jeugd maar ook voor alle steden en dorpen uit de omgeving.

Zelfs uit Duitsland wist met Trio Club uit Oldenzaal te vinden.

Tot 1978 zit Trio Club in het tot discotheek omgebouwde "Hotel de Gouden Leeuw". Het gemeentebestuur besloot om een overdekt winkelcentrum te bouwen en entree kwam op de plaats waar discotheek Trio Club zat en het naastgelegen pand, waarin de Amsterdamse Rotterdamse Bank was gevestigd. Paul Borghuis maakte zich sterk om de afbraak van "De Gouden Leeuw" tegen te houden, maar hij moest uitzien naar een andere locatie.   copyright fotoarchieftwente.nl

Paul Borghuis met op de achtergrond Toon Engelbertink.

En weer koos Paul Borghuis voor een historisch gebouw om Trio Club voort te zetten. Het werd het St. Josephgebouw aan de Molenstraat, ook wel 'n Oaln Bond genoemd omdat het vroeger dienst deed als vakbondsgebouw. Nadat in 1979 de deuren open gingen was het meteen weer druk. Spektakel was er altijd in Trio Club aan de Molenstraat, waar zelfs André Hazes nog op het podium heeft gestaan. Op dat moment was hij net doorgebroken met zijn succeslied: 'n Beetje verliefd".  In het begin draaide Jan ten Heuw de muziek en later werd dat overgenomen door Laurens Spit op de zaterdagavond en Mans Prinsen op de zondagavond.

Foto's: St. Joseph vakbondsgebouw. Trio Club aan de Molenstraat.

De nog jonge André Hazes.

 

Personeel Trio Club 1979 (Foto: Jeroen Lansink in Oud Oldenzaal).

Ook voor de jeugd was er genoeg te doen zoals blijkt uit de foto van Fenny Disch in Oud Oldenzaal

Bekende artiesten traden op in Trio Club, zoals Dolly Dots, Doe Maar, Anita Meijer, Maywood om er maar enkelen te noemen  Maar er was meer zoals onderstaande foto laat zien.

1980: Een concert Mannenkoor Oldenzaal in Trio Club.  copyright fotoarchieftwente.nl

1981: Free Lance in Trio Club (copyright fotoarchieftwente.nl).

Het discotheekgebeuren werd geleidelijk minder en in 1985 sloot Trio Club haar deuren. Het einde van een legendarische periode.

Bronnen:

Boek: Een Verdraaid Mooie Tijd van Ben Siemerink en Harry Jutten.

www.uitinoldenzaal.nl/geschiedenis.

Twentsche Courant Tubantia van 16 mei 2019.

Maak jouw eigen website met JouwWeb