Rugby Club Oldenzaal Harlequins

In het verleden was er een rugbyclub in Oldenzaal, die echter ter ziele ging. Maar enkele spelers van toen hebben het rugby nieuw leven in geblazen dat resulteerde in de oprichting op 4 juni 2005 tot RCO Harlequins.  Het eerste veld was op sportpark ’t Venterick in Berghuizen. Later ging de vereniging naar sportpark de Thy en het vroegere jeugdhome van de voetbalvereniging Oldenzaal werd omgetoverd tot clubhuis.

De eerste jaren na de oprichting was club niet groot genoeg om een team op de been te brengen, maar vanaf 2008 wordt er in competitieverband gespeeld en in 2018 werd het eerste elftal kampioen en promoveerde naar de 3e klasse Noord.

De vereniging beschikt over Harlequins 1, veteranen/recreanten en een dames team. Bij de jeugd zijn er teams in verschillende leeftijdsgroepen.

Gekwalificeerde trainers proberen hun kennis over te brengen op de senioren- en jeugdspelers. De structuur is zoals bij veel sportverenigingen. Er is een bestuur bestaande uit voorzitter, secretaris en penningmeester en de technische -, de bar - en sponsorcommissie.

Bronnen:

www.sportintwente.nl

https://harlequins.nl

Foto's: Google afbeeldingen